ingredienser:
Mørdej:
150 g mel
100 g koldt smør i terninger
50 g flormelis
1 æg
Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel
Vaniljecreme:
2 æg
30 g maizena
Korn af 1 vaniljestang
½ l sødmælk
75 g rørsukker
Derudover:
100 g grofthakket mørk chokolade (kan undlades)
2 dl piskefløde
500 g friske jordbær
150 g mel
100 g koldt smør i terninger
50 g flormelis
1 æg
Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel
Vaniljecreme:
2 æg
30 g maizena
Korn af 1 vaniljestang
½ l sødmælk
75 g rørsukker
Derudover:
100 g grofthakket mørk chokolade (kan undlades)
2 dl piskefløde
500 g friske jordbær
fremgangsmåde:
Start med at lave mørdejen. Smørret smuldres i melet, sigt flormelis i og tilsæt ægget. Ælt det hele sammen. Stil mørdejen køligt i 30 minutter før den skal bruges.
Lav mazarinmassen mens mørdejen hviler. Bland marcipan og rørsukker og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt smør lidt efter lidt. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Rør til sidst melet i.
Smør 8 små forme eller en stor tærteform. Rul mørdejen ud og beklæd formen(e) eller endnu nemmere, tryk den ud i formen med hænderne. Dejen skal op til kanten. Fordel mazarinmassen oven på mørdejen.
Bag kagen / kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 14 min (små kager) eller 25 min (en hel tærte). Lad kagen / kagerne køle af.
smelt derefter chokolade, og fordel den smeltede chokolade over mørdejs-mazerinmasse-bunden.
Lav vaniljecremen. Pisk æg og maizena sammen i en skål. Tilsæt vaniljekorn og rørsukker og pisk det let sammen. Rør mælken i og overfør til en gryde. Kog det hele op og lad det koge i ca. 1 minut under omrøring til konsistensen er tyk. Cremen tages af varmen og stilles til afkøling. Pisk fløden til skum og rør den i den kolde creme.
Læg vaniljecremen på kagen.
Læg vaniljecremen på kagen.
pynt derefter med jordbær skåret i skiver.
nu er du færdig, og kagen er klar til at blive spist. :-)
god fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar