fredag den 3. august 2012

Italienske boller


Som lovet får i her opskriften på de italienske boller, jeg har brugt min dag på at bage.

Ingredienser:

600 Gram hvedemel
500 Gram fuldkorns durum mel
50 Gram gær
6,5 dl lunken vand
3 Spsk olie
1 Stor håndfuld forskellige krydderurter fx. rosemarin, oregano og basilikum 
50 Gram soltørrede tomater
Salt efter behov


fremgangsmåde:

  1. Opløs gæret i vandet
  2. Tilsæt olie, salt, krydderurter til "gær-vandet"
  3. Tilsæt de to meltyper lidt efter lidt, og ælt indtil dejen er smidig.
  4. Lad dejen hæve i en halv times tid.
  5. Form bollerne. Hvis du ønsker at bollerne skal være små, skal du kun forme dem i målene 4x4, for de bliver virkelig store.
  6. Stil bollerne til hævning i en times tid.
  7. Pensel med vand og bag bollerne ved 200 grader til de er let gyldne. 
OBS bollerne bliver ikke vildt gyldne, så husk at hold øje med dem, så de ikke bliver hårde som sten!

/god fornøjelse! :-)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar