Som lovet får i her opskriften på de italienske boller, jeg har brugt min dag på at bage.
Ingredienser:
600 Gram hvedemel
500 Gram fuldkorns durum mel
50 Gram gær
6,5 dl lunken vand
3 Spsk olie
1 Stor håndfuld forskellige krydderurter fx. rosemarin, oregano og basilikum
50 Gram soltørrede tomater
Salt efter behov
fremgangsmåde:
- Opløs gæret i vandet
- Tilsæt olie, salt, krydderurter til "gær-vandet"
- Tilsæt de to meltyper lidt efter lidt, og ælt indtil dejen er smidig.
- Lad dejen hæve i en halv times tid.
- Form bollerne. Hvis du ønsker at bollerne skal være små, skal du kun forme dem i målene 4x4, for de bliver virkelig store.
- Stil bollerne til hævning i en times tid.
- Pensel med vand og bag bollerne ved 200 grader til de er let gyldne.
/god fornøjelse! :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar